Talent Team West slaat nieuwe weg in

Talent Team West slaat nieuwe weg in

21 maart 2017 Uit Door Fietscross Nieuws

Talent Team West slaat in 2017 een nieuwe weg in. Het team zal in 2017 bestaan uit zeven rijders. Het team zal dit jaar op zowel nationale als internationale wedstrijden te zien zijn.

Coach: Norman Kater

Hoofdtrainer: Noud Verstegen

Trainers : Jim Volkers, Glen van de Wetering, Zahur Fraai en Norman Kater

Rijders;
Joesry de Groot

Odin Verhoog

Roy Kater

Kris Kuiper

Xander Bak

Yvette de Waard

Matthew Sikma

Vertrekkers
Met het vertrek van trainer Sander Bisseling en de doorstroom van Bart van Bemmelen naar Jong Oranje, is deze winter gekozen om een nieuwe weg in te slaan voor het Talent Team West (TTW).

Veelwinnaar Van Bemmelen viel afgelopen seizoen op bij BMX coach Rob van de Wildenberg van de Nederlandse beloftenselectie en kon z’n intrek nemen op Papendal om zich bijna volledig te richten op zijn BMX carrière, naast z’n schoolopleiding.

Joey Nap en Jordi Coen maken geen onderdeel meer uit van het TTW, zij hebben de volledige termijn uitgediend en zullen komend seizoen rijden bij ‘Junior Men’. TTW voelt zich nog verantwoordelijk voor de begeleiding en zij hebben dan ook de mogelijkheid om wekelijks mee te trainen met het TTW. Helaas namen we ook afscheid van het talent Brian Boomkens, hij verliet het TTW voortijdig om privé redenen.

Huidige selectie

Joesry de Groot (16 jaar) vorig seizoen winnaar van de BMX West competitie en de Nationale Top Competitie en eindigde bovendien met zijn 15 jaar bij de beste 8 van de 3 Nations Cup leeftijd 15/16. Door een zware polsblessure eindigde hij afgelopen seizoen net naast het podium op het Nationale Kampioenschap en het Europese Kampioenschap. Nu is hij volledig hersteld en sterker dan ooit. Hij hoopt dit jaar het laatste stapje te kunnen zetten naar het belofteteam.

Odin Verhoog (15 jaar) komt voor het 4de jaar uit voor het TTW team en dat heeft hem in jaren alleen maar sterker gemaakt. Zo won hij in 2015 de Nationale Topcompetitie, de BWC en behaalde hij de kwart finale op het WK. In 2016 heeft hij deze lijn ijzersterk doorgezet met als beste resultaat: 9de van Europa en 3de overall in de 3Nationscup.  Helaas kwam Odin tegen het einde van het seizoen zwaar ten val waardoor hij niet meer in actie kon komen. Nu is hij goed hersteld, heeft hij keihard getraind en is tot het bot gemotiveerd om te knallen op het NK, EK en WK 2017!

Roy Kater (13 jaar), dit BMX-talent werd afgelopen seizoen 2e in de ranking bij de boys 13, 5e op het NK, 7e op het EK en 9e op het WK! Met deze resultaten en nog een flink aantal podium plaatsen kunnen we wel stellen dat hij nog nooit zo’n geweldig seizoen heeft gehad.

Helaas liep hij aan het einde van dit geweldige seizoen een zware arm blessure op waarvan hij langdurig moest herstellen. Met het WK in Rockhill in het vooruitzicht waarbij zijn doel is om zich bij de beste 8 van de wereld te mogen rekenen heeft Roy in zijn blessuretijd toch keihard doorgetraind. Met een voor hem op maat gemaakt trainingsschema heeft hij harder dan ooit getraind om nog sterker uit deze periode te komen Roy heeft er het grootste vertrouwen in dat hij komend seizoen nóg beter zal rijden.

Xander Bak (13 jaar), tweede jaars TTW-er, richt zich op het NK, EK en WK komende zomer in Frankrijk en Amerika. Na zijn intrede afgelopen jaar binnen het TTW had hij gehoopt zijn prestaties te zien groeien. Het intensieve trainingsprogramma vraagt echter ook aanpassing en het ziet er naar uit dat zijn lichaam dit jaar daar beter klaar voor is. Als voormalig BWC kampioen heeft hij zin in het komend seizoen en ziet hij zijn leeftijdgenoten als welkome aanvulling en sparringpartners in de trainingen en wedstrijden.

Nieuwkomers

Drie nieuwkomers mocht het TTW deze winter verwelkomen, waardoor het sterk verjongde team mede ook een nieuwe weg insloeg.

Kris Kuiper (13 jaar) beleefde vorig jaar zijn beste seizoen ooit en reed zich daarmee definitief in de kijker bij de scouts van het TTW. Zijn prestaties liegen er dan ook niet om. Winnaar van de BMX West Competitie, 8ste in de zware landelijke TopCompetitie en een terechte 7de plek tijdens het Nationale-Kampioenschap is slechts een kleine greep uit zijn klinkende overwinningen. Voor het komende seizoen hebben de coach en trainers dan ook de verwachting dat hij door het TTW programma de aansluiting gaat maken met de (inter)nationale top.

Matthew Sikma (12 jaar) is dé rijzende ster aan het BMX-firmament, een topper in de dop. Deze rijder viel bij de TTW scouts niet op door aansprekende overwinningen, maar viel op door zijn gestage ontwikkeling. Jaar in, jaar uit, leergierig om zichzelf verder te verbeteren. Trainers en coach zijn er dan ook van overtuigd dat door opname in het TTW Matthew een flinke sprong in zijn ontwikkeling zal maken en binnen enkele jaren tot de top in zijn leeftijd zal behoren.

Yvette de Waard (12 jaar), Nederlands Kampioen bij de Girls12. De Waard reed afgelopen seizoen vele podium plaatsen bij elkaar, waaronder meerdere overwinningen in EuropeseRondes en de 3Nations Cup’s. Op één wedstrijd na wist ze alle TC’s op haar naam te schrijven. Maar haar absolute hoogtepunt was toch wel deze zomer tijdens het EK in Verona, waar ze tweede werd voor o.a. de 6 voudig werelkampioene.

Trainers

Door het vertrek van Sander had het TTW per direct een vacature en in goed overleg met ouders en bestuur is ervoor gekozen om op trainingsgebied een nieuwe weg in te slaan. Wisselende trainers met ieder hun eigen specialisme maar met één hoofdtrainer die verantwoordelijk is voor het trainingsprogramma. Als hoofdtrainer heeft Noud Verstegen zich aangemeld. Noud, noodgedwongen gestopt met BMX na z’n dramatisch val tijdens de training de dag voor het wereldkampioenschap in het Belgische Zolder in 2015, heeft nu z’n hart gevonden in het trainerschap. Bij het Talent Team West komt hij daarbij volledig tot zijn recht. Naast Noud zullen de volgende trainers komend seizoen trainingen verzorgen Jim Volkers, Glen van de Wetering, Zahur Fraai en Norman Kater.

Teamsponsoren

Ook is het TTW er in geslaagd om het fundament van de afgelopen jaren ook dit jaar verder te verstevigen met een aantal aansprekende sponsors.

Voor de kleding en teamtent sloot MX-deals aan. MX-deals is een nieuwkomer in de BMX wereld, maar heeft al een jarenlange ervaring in de motorcross-scene. MX-deals is een internet onderneming die zich onderscheid met kwalitatief hoge producten tegen aantrekkelijk prijzen. De zeven TTW rijders zijn van top tot teen aangekleed in modieuze camouflage print van het merk Seven.

Daarnaast heeft aannemersbedrijf Schijf, de specialist in het bouwen van BMX banen in Nederland,  ook z’n steun voor twee seizoenen toegezegd. Schijf is mede verantwoordelijk voor de aanleg van vele BMX banen in Nederland en is nu verantwoordelijk voor de aanleg de nieuwe BMX-baan van UWTC uit Uithoorn, maar ook zullen zij de BMX-baan van FCC Barendrecht binnekort aanleggen.

Andere sponsors zijn Bedrijfswagenland.nl, Lasbedrijf Schorn en Segers Drukkerij Schiedam.

Individuele sponsors

Naast de steun van teamsponsors worden de TTW-rijders ook gesteund door diverse persoonlijke sponsors, die met veel enthousiasme hun regionale talenten steunen op hun weg naar sportief succes.

Het Talenten Team West bedankt alle sponsoren voor hun aandeel in de sportieve toekomst van zijn rijders.

De vele mogelijkheden bij Fietscrossnieuws.com
Reageer