Rijders BMX Apeldoorn in de prijzen tijdens Drents Kampioenschap Assen

Rijders BMX Apeldoorn in de prijzen tijdens Drents Kampioenschap Assen

19 september 2016 Uit Door Fietscross Nieuws

Er waren afgelopen zaterdag maar liefst 17 rijders van BMX Apeldoorn afgereisd naar het Drentse Assen waar het Drents Kampioenschap van de NFF werd verreden.  Tijdens de vrije training werd al duidelijk dat er een aantal rijders moeite hadden met de hoge startheuvel en de lastige eerste bult maar dat mocht de pret niet drukken en de rijders van BMX Apeldoorn begonnen aan hun manches.

Nico Leliveld kwam uit in de klasse Jongens 6 jaar. Nico wist in zijn manches drie keer als zesde over de finish te komen helaas kwam hij net een plaats te kort om door te gaan naar de halve finale.

Thiemen van Nieuwenhuizen kwam ook uit in de klasse Jongens 6 jaar. Thiemen werd in zijn manches drie keer zesde waardoor ook hij helaas niet door ging naar de halve finale.

Niels Hebing kwam uit in de klasse Cruisers 16-44 mannen. Niels streed voor wat hij waard was en werd in alle drie de manches zesde.

Riny van Nieuwenhuizen kwam ook uit in de klasse Cruisers 16-44 mannen en werd twee keer zesde. In de derde manche kwam hij niet meer aan de start.

Liesbeth van Nieuwenhuizen kwam uit in twee klasses. In de klasse Cruisers Dames alle leeftijden werd zij in de manches drie keer vijfde. In de Promotieklasse Dames werd zij in de manches drie keer vijfde wat haar doorgang gaf tot de B-Finale. Hierin werd Liesbeth tweede.

Mees van Bussel kwam uit bij de Jongens 7 jaar. Mees werd in de manches twee keer vijfde en een keer zesde wat hem doorgang gaf tot de halve finale. In de halve finale werd hij zevende.

Tom Jacobs kwam ook uit in de klasse jongens 7 jaar. Tom werd in zijn eerste manche heel netjes derde wat hem moed gaf voor de volgende twee manches. hierin werd hij twee keer zesde. In de halve finale werd Tom zevende.

Tim van Essen kwam uit bij de Jongens 8 jaar. Tim werd in zijn manches vijfde en twee keer zesde dus Tim kon zich gaan opmaken voor de kwart finale. In de kart finale moest Tim genoegen nemen met een zevende plaats.

Loris Reker reed bij de Jongens 8 jaar en werd in zijn manches drie keer derde. In de kwart finale kwam Loris als derde over de finish wat hem doorgang gaf tot de halve finale. Hierin kwam Loris net iets te kort en werd zesde.

Kaj Vriezekolk reed bij de Jongens 9 jaar en liet zien in goede vorm te zijn met zijn hoge sprongen. In de manches was Kaj oppermachtig en werd drie keer eerste. In de halve finale werd Kaj netjes vierde dus hij kon zich gaan opmaken voor de finale. In de finale wist Kaj op een hele nette tweede plaats over de finish te komen.

Thom Nieuwenhuis reed bij de Jongens 10 jaar. In de manches werd Thom twee keer derde en een keer tweede. In de kwart finale werd Thom heel netjes derde. Ook in de halve finale zat hij er goed bij en werd vierde en Thom kon zich ook gaan klaarstomen voor de finale. In de finale werd Thom achtste.

Sybren van de Hel reed in de klasse Jongens 10 jaar. In de manches werd Sybren drie keer vijfde waardoor hij doorging naar de kwart finale. Hierin werd hij zevende.

Tom Smits kwam uit in de klasse Jongens 13 jaar. In de manches zat Tom er telkens goed bij en werd derde,eerste en tweede. In de halve finale werd hij vierde en Tom kon zich gaan opmaken voor de finale. In de finale wist Tom als vierde over de finish te komen.

Nick Jansen kwam uit in twee klassen. Bij de Jongens 18 jaar en ouder moest Nick genoegen nemen met een achtste en twee zevende plaatsen. In de Promotieklasse wist Nick twee keer zesde te worden en een keer vijfde.

Mariska Bosschert kwam ook uit in twee klassen. Bij de Meisjes 16 jaar en ouder wist Mariska in haar manches drie keer als vijfde te eindigen. In de halve finale moest zij genoegen nemen met een zesde plaats. In de Promotieklasse reed Mariska erg sterk in haar manches werd zei drie keer eerste. In de finale van de Promotieklasse wist Mariska op een mooie tweede plaats over de finish te komen.

Kim van Laar kwam uit in de klasse Meisjes 10 en 11 jaar. Kim reed in haal manches heel sterk en wist drie keer als eerste over de finish te komen. In de finale had Kim een ijzersterke start en ze reed de hele baan op kop en zij gaf de koppositie ook niet meer uit handen. Kim mag zich Drents Kampioen 2016 noemen.

Danique Nikkels kwam uit in de klasse Meisjes 13 jaar. In de manches reed Danique oppermachtig zij wist alle drie de manches te winnen. In de finale schoot Danique uit de startblokken en ze wist al vrij snel een veilige voorsprong op te bouwen en kon zo onbedreigd naar de overwinning rijden. Ook Danique mag zich Drents Kampioen 2016 noemen.

BMX Apeldoorn kan terug kijken op een geslaagde en gezellige dag in Assen met zeven finale plaatsen waarvan twee kampioenen.

Door: Fietscrossnieuws.com
Foto: Fietscrossnieuws.com

Reageer