BMX Apeldoorn Koningsdag evenement

BMX Apeldoorn Koningsdag evenement

18 april 2016 Uit Door Fietscross Nieuws

Op Koningsdag gaan we van 10.00 – 17.00 uur namens BMX Apeldoorn een super tof evenement organiseren in het Oranjepark in Apeldoorn. Afgelopen weken zijn we druk geweest om een pumptrack te regelen. Deze hebben we kunnen regelen bij Icycle pumptrack verhuur. Door tegemoetkoming van Icycle pumptrack verhuur en met behulp van diverse sponsoren is dit gelukt.

Een pumptrack lijkt in de basis wel wat op een BMX fietscrossbaan. Heuvels, bulten en bochten volgen elkaar op en vormen een afwisselend parcours.

Een pumptrack is een prima plek om je rijtechniek te verbeteren. Als je de pomptechniek goed beheerst, kun je de fiets op precies de juiste momenten belasten en ontlasten, waardoor je efficiënter en vloeiender gaat rijden. Je ontwikkelt “flow” en leert je fiets beter beheersen. Naarmate je sneller door de bochten gaat, moet je ook je kijktechniek aanscherpen. En als je je armen en benen na een paar rondjes voelt branden, merk je vanzelf dat een pumptrack wel degelijk kracht kost.

We zijn zeer blij om te kunnen melden dat het evenement doorgang kan vinden, omdat er een heleboel vrijwilligers zich hebben aangemeld.

Binnenkort zal de indeling van vrijwilligers op Facebook, website en de kantine te vinden zijn.

Kom allen gezellig langs en neem je vriend(in)tjes mee en laten we er een mooie sportieve dag van maken.

pumptrack

De vele mogelijkheden bij Fietscrossnieuws.com
Reageer