Laatste BMX-wedstrijd op baan Landmansweg in Hengelo

Laatste BMX-wedstrijd op baan Landmansweg in Hengelo

22 september 2016 Uit Door Fietscross Nieuws
Aankomende zaterdag (24 september) staat de allerlaatste wedstrijd op de BMX-baan van FCV Het Twentse Ros aan de Landmansweg in Hengelo gepland.

Vanaf 1983 is op deze locatie door de rijders van het Twentse Ros getraind en zijn er veel wedstrijden georganiseerd en verreden waaronder ook diverse provinciale kampioenschappen en zelfs een Nederlands kampioenschap.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de nieuwe BMX-track van FCV het Twentse Ros op de locatie gelegen tussen VV Tubantia en de snelweg. Deze nieuwe baan zal nog dit najaar in gebruik worden genomen.

Districtswedstrijd

Aankomende zaterdag staat dus voor de allerlaatste keer een wedstrijd op de huidige (bijna oude) baan op het programma, en wel de derde districtswedstrijd van de NFF afdeling Oost. Deze wedstrijd is een klassementswedstrijd waarbij rijders gedurende het seizoen in vijf wedstrijden punten verzamelen voor een plek in het eindklassement. Aansluitend vindt ook nog een openklasse wedstrijd plaats waar de rijders strijden om de dagtitel.

Vindt u het leuk om de rijders aan te komen moedigen of wilt u een keer zien wat BMX’en is? Kom dan zaterdag eens langs. Na een trainings- en opwarmblok voor de rijders zal de wedstrijd om 10.30 uur van start gaan. De entree is gratis.

De vele mogelijkheden bij Fietscrossnieuws.com
Reageer