Is er animo voor een 50+ cruiserklasse?

Is er animo voor een 50+ cruiserklasse?

10 februari 2016 Uit Door Fietscross Nieuws

Enige tijd geleden is er al eens geïnventariseerd om landelijk een 50+ klasse op te richten. Hier was wel animo voor, maar men vond de aantallen te weinig om dit te gaan realiseren. Nu is er één van de heren bezig om binnen onze afdeling KNWU NO meer cruiserklassen van de grond te krijgen om de leeftijden en snelheden wat gescheiden te houden.

Zo kan er een spannender competitie plaatsvinden, met rijders van hetzelfde niveau, ook de herkansing zal weer ingevoerd worden, zodat men niet voor 3x fietsen de hele dag op pad hoeft.

De stelregel binnen de afdeling is dat de eerste wedstrijd bepalend is, hoeveel deelnemers er komen, hoeveel klassen er gemaakt kunnen worden. Dus wanneer iedereen op de eerste wedstrijd komt, zal aan de hand van die opkomst de indeling van de klasses bepaald worden.

Er is hier een opmerking over gemaakt, omdat de eerste wedstrijd bovenin Nederland is, en het ook nog erg vroeg (eind maart) in het seizoen is. Nu is de vraag of er veel mensen naar deze wedstrijd zullen komen. Door het afdelingsbestuur is gevraagd om een inventarisatie te maken binnen de afdeling;

a. hoeveel cruiser rijders er nu van plan zijn om AK wedstrijden te gaan rijden

b. of ze in klasse verdeeld willen worden, of dat hun het niets uitmaakt

c. in welke klasses, bv 18-, 19-25, 26-39, 40+ of volgens de indeling van een TC 13-16, 17-34, 35-44, 45+, dames of een andere indeling

Ondanks het feit dat de eerste wedstrijd bepalend blijft voor de indeling voor de rest van het seizoen, hierbij het verzoek aan te geven wat je er van vind via: 06-23104662 of hans.zweverink@hetnet.nl.

Met vriendelijke groet,

Hans Zweverink, een besmet fietscrosser
06-23104662
hans.zweverink@hetnet.nl

De vele mogelijkheden bij Fietscrossnieuws.com

 

Reageer