Anti-dopingvoorlichting voor de BMX- afdelingen

Anti-dopingvoorlichting voor de BMX- afdelingen

18 maart 2015 0 Door Fietscross Nieuws

knwu

Mag ik pijnstillers gebruiken tijdens het sporten? Hoe weet ik of er geen doping zit in de medicijnen die ik gebruik? En wat moet ik doen als ik iets verdachts zie?

Doping is een onderwerp waar je niet omheen kunt als je actief bent in de wielersport. En hoewel  vooral het wegwielrennen een discipline is waarin doping een hot item is, geldt ook voor de BMX dat doping een onderwerp is waar we aandacht aan moeten besteden.

Want gelukkig is de BMX een sport waarvan weinig dopinggevallen bekend zijn, maar laten we dat ook vooral zo houden! Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat de sport schoon blijft? En wat doen de KNWU en de Dopingautoriteit om dopinggebruik tegen te gaan? Wat gebeurt er als je een dopingcontrole krijgt, en waar moet je op letten als je medicijnen en voedingssupplementen gebruikt?

Dat hoor je allemaal bij de anti-dopingvoorlichtingen voor de BMX-afdelingen.  In de maand maart en april zijn er twee bijeenkomsten gepland  voor de BMX.  Hier kun jij als rijder al je vragen stellen en meer leren over anti-doping.

Onder leiding van Rudi Kemna, oud-profwielrenner die vertelt over zijn ervaringen op het gebied van doping, en de Dopingautoriteit, wordt op de volgende data een voorlichting gegeven;

  • Maandag 30 maart, 19:00 – KWC Hoeve, Kampen
  • Maandag 13 april, 19:00 – Huis van de Sport, Nieuwegein

Zowel trainers, rijders, ouders als begeleiding zijn van harte welkom! Wil je hierbij zijn? Meld je dan aan voor een van de locaties door te mailen naar antidoping@knwu.nl.

Reageer