18 IJsselcrossers naar het NK in Assen op 2 juli

Hier heb je het hele BMX jaar voor gestreden! Je moest bij de eerste 32 van de KNWU ranking geëindigd zijn om deel te kunnen nemen aan het NK. Dat je je altijd in moet schrijven als je maar in de buurt van die 32 zit is een feit, want mocht één of meerdere rijders uit de ranking van 32 zich niet aanmelden, dan schuift de lijst een plaatsje op. Je komt dan op de zgn reservelijst.

De IJsselcrossers & trainer Patrick van Pijkeren zijn super trots zijn op deze (st)rijders waarvan er zelfs 12 gekwalificeerd zijn voor EK in Bordeaux te Frankrijk èn voor het WK van Rock Hill in Amerika! 7 personen staan zelfs in de top 5! Hoe vet is dat!! (de eerste 16 in de ranking mee) De jongste telg is 9 en de oudste is 25 jaar.

Op de achterste rij; Patrick van Pijkeren staat 4e in de ranking, Nico Elbers1e, Niek Stortelers 13e, Stef Hollander 7e en bij de cruisers zelfs 2e, Sven Goossens 68e, Sam Doppen 50e,
In het midden; Thijs Besselink 14e, Bengt Braakhekke 23e, Timo Boesveld 30e, Daryl Halma 18e, Noud Garstenveld 5e, Carlijn Goossens 13e, Anne Mokkink 18e en bij de Cruisers zelfs 3e.
Op de grond; lady Michelle Wissing staat 2e, Koen Geelink 26e, Finn Braakhekke 13e, Roel Maatkamp 30e, Nowi Melissen 5e, Siemen Steentjes 41e, Mart Garstenveld 13e, (Nick Brugman 19e gerankt, was helaas afwezig vanwege andere verplichtingen)

Dit weekend gaan ze het avontuur aan op het Nederlands Kampioenschap en (st)rijden ze met de rest van de deelnemers tegen elkaar bij FC Unitas in Assen. Zaterdag is er nog gelegenheid om daar te trainen en kan men de laatste kneepjes vd baan nog even inprenten. Zondag 2 juli om 11.00 uur gaat het brute geweld los en trapt men voor wat ie waard is, op naar de finale!! Rijders heel veel succes!!

Fietscross Vouwtenten
Icycle
De vele mogelijkheden bij Fietscrossnieuws.com
Van Gemert BMX Shop

Reageer