Een interview met Laura Smulders

Een interview met Laura Smulders

5 mei 2016 Uit Door Fietscross Nieuws

Aankomend weekend word en op de mooie baan van Papendal de UCI BMX Supercross World Cup verreden. Laura Smulders zal haar uiterste best gaan doen om hoog te eindigen op Papendal. Wij spraken afgelopen met Laura en wij stelden haar een aantal vragen.

Laura hoe bereid jij je voor op de Supercross in Papendal?

Ik bereid me eigenlijk hetzelfde voor op de wereldbeker van Papendal, dan alle andere wereldbekers. Ik heb alleen het voordeel dat ik van te voren nu veel op Papendal heb kunnen fietsen, dus de baan wat beter ken dan alle andere meiden!

Brengt het voor jou een extra druk met je mee om voor het thuispubliek te rijden?

Het brengt inderdaad wel extra druk met zich mee, maar wel een soort van positieve druk. Ik vind het altijd erg leuk als vrienden en familie kunnen komen kijken, en hoop dus dat er dit weekend ook weer een aantal kunnen komen kijken.

Hoe ervaar jij het dat er zoveel Nederlanders langs de baan staan?

Het is supergaaf om het publiek aan jou kant te hebben. Als zij helemaal uit hun dak gaan, geeft dat een kick! Dus hoop dat er dit weekend weer veel zullen zijn!

Wat vind jij van de vernieuwde baan in Papendal?

Ik vind de baan op Papendal positief veranderd. Technisch maar ook snel! Goede baan om op te trainen voor de olympische spelen. Ze hebben hem zover ze konden nagemaakt van de tekening van de baan in Rio. Dit is in grote lijnen gelukt dus we zullen veel uren maken op de baan komende tijd! En voor komend weekend wordt het ook een mooie wedstrijd op deze vernieuwde baan!

Hoe schat jij jou kansen in voor Rio?

Na het WK in Colombia zullen we weten wie er naar Rio mogen in augustus. Ik sta er op dit moment goed voor. Maar moet nog steeds goed scoren op de wereldbeker en het WK om mezelf te verzekeren van een plaats.

Wie zie jij als jou grootste concurrent?

Stefany Hernandez, Caroline Buchanan, Alise Post en Mariana Pajon zie ik als mijn grootste concurrenten. Zij hebben op de laatste wereldbekers dit en afgelopen jaar goed en constant gescoord en sterk gereden.

Bedankt voor je tijd Laura en heel veel succes.

Dankjewel en Jij ook bedankt voor het interview!

De vele mogelijkheden bij Fietscrossnieuws.com
Reageer