Team Oegema TVE richting Tokyo 2020 met Twan van Gendt en Niels Bensink

Team Oegema TVE richting Tokyo 2020 met Twan van Gendt en Niels Bensink

9 oktober 2018 Uit Door Fietscross Nieuws

Professioneel BMX’ers Twan van Gendt en Niels Bensink maken de overstap van het nationale team naar Team Oegema TVE. Zij zullen daar vanaf 1 november gaan samenwerken met trainer/coach Martijn Jaspers. Belangrijk doelen van deze samenwerking zijn Tokyo 2020 en de WK Papendal 2021. Wereldkampioene Laura Smulders en haar zus Merel slaan een ander weg in en zullen opnieuw de samenwerking met de KNWU/de nationale selectie aangaan.

Twan van Gendt maakt de overstap na 9 jaar nationale selectie. In 2012 werd hij vijfde tijdens de Olympische Spelen in Londen, was halve finalist in Rio2016 en stond op menig Worldcup-podium. Van Gendt, 5e in de Worldcup-ranking 2018, wordt de kopman worden van team Oegema TVE. Niels Bensink verlaat na 6,5 jaar de nationale (jeugd)selectie om zich ook onder leiding van Martijn Jaspers verder te ontwikkelen.  Het team wordt verder gecompleteerd met o.a. Mitchel Schotman en Robin Dijk.

Team Oegema TVE heeft onder leiding van Martijn Jaspers een succesvol jaar achter de rug. Laura Smulders werd Nederlands, Europees en Wereldkampioen en zus Merel veraste met een tweede plaats bij het wereldkampioenschap. Joris Harmsen werd vierde op het WK en zesde bij het EK. Harmsen kreeg hierop een aanbod van de bondscoach om zich aan te sluiten bij de nationale selectie en zal daarom ook een overstap maken.

‘Ik vind het jammer dat de samenwerking met Laura, Merel en Joris stopt en had hen graag bij het team gehouden. Ze stappen helaas over op het moment dat onze faciliteiten nog beter worden. Ik wil nu echter vooral vooruit kijken en met een hernieuwd en kleiner team nog intensiever aan de slag gaan! Na de buitengewone resultaten dit jaar ben ik nog meer gemotiveerd te presteren in de aanloop naar en tijdens Tokyo 2020. We kijken zelfs al voorbij 2020 nu het wereldkampioenschap BMX in 2021 wordt gehouden op Papendal’ aldus Jaspers.

BMX Shop Apeldoorn
Fietscross Vouwtenten
Icycle
De vele mogelijkheden bij Fietscrossnieuws.com
Reageer