Ruby Huisman Wereld Kampioen Junior Woman

Nederland had maar liefst zeven Nederlanders in de finale van het Wereld Kampioenschap Fietscross in Colombia. Maar toh ontbraken er een aantal namen. Laura Smulders kwam in de kwart finale hard ten val. En Judy Baauw kwam in de halve finale net iets te kort om door te gaan naar de finale.

Junior Woman

Bij de Junior Woman stonden er twee Nederlandse dames in de finale. De holeshot was voor Merel Smulders die een goede start pakte. Helaas kwam er een rijdster in de tweede bocht onderdoor waardoor Smulders snelheid verloor. Ruby Huisman die op dat moment derde lag kwam onderdoor en nam de koppositie over. Huisman gaf dit niet meer uit handen en is de nieuwe Wereld Kampioene bij de Junior Woman. Merel Smulders werd vijfde is deze spannende finale.

Junior Men

In de finale bij de Junior Men stonden er ook twee Nederlanders in de finale. Justin Kimmann en Kevin van de Groenendaal kwamen beide al gelijk wat in het gedrang te zitten waardoor zei zich niet naar voren konden knokken. Kevin vd Groenendaal die een paar weken terug nog zijn sleutelbeen brak werd zevende. Justin Kimmann werd achtste.

Elite Woman

Bij de Elite Woman stond er 1 Nederlandse dame in de finale. Merle van Benthem haalde alles uit de kast en deed er alles aan om naar voren te rijden. Op een zeer verdienstelijke zesde plaats wist Merle van Benthem over de finish te komen.

Elite Men

Bij de Elite Men stonden twee Nederlanders in de finale. Niek Kimmann en Twan van Gendt. Beide Nederlanders wisten een goede start te pakken en lagen op twee en drie. Kimmann lag op een tweede positie en vocht voor wat hij waard wis en deed er alles aan om de koploper te passeren maar slaagde daar helaas niet in. Niek Kimmann werd tweede in deze spannende finale. Twan van Gendt die net weer herstelt is van een blessure zeer verdienstelijk zesde.

Door: Fietscrossnieuws.com
Foto: Fietscrossnieuws.com

De vele mogelijkheden bij Fietscrossnieuws.com
Reageer