Papendal wil wereldkampioenschap BMX naar Arnhem halen

Papendal wil wereldkampioenschap BMX naar Arnhem halen

22 maart 2018 Uit Door Fietscross Nieuws

Papendal is samen met de wielerbond KNWU bezig de wereldkampioenschappen BMX naar Arnhem te halen. Het evenement zou in 2021 op het nationaal sportcentrum in Arnhem moeten gaan plaatsvinden.

,,De komende weken moeten uitwijzen of we een bidbook kunnen gaan samenstellen. Een van de voorwaarden is voldoende draagvlak voor de plannen. In gesprekken hopen we het ministerie van VWS, de provincie en de gemeente achter ons te krijgen. De provincie is in ieder geval al enthousiast’’,  aldus Laurens van Waardenburg, de eventmanager van Papendal.

Nationaal sportcentrum Papendal wil de wereldkampioenschappen samen met de KNWU en het evenementenbureau TIG Sports gaan organiseren.

Voorbehoud

TIG Sports is bekend van het KLM Open (golf) en was de afgelopen jaren als medeorganisator nauw betrokken bij het WK roeien (2014), het WK beachvolleybal (2015), het EK atletiek (2016) en het WK shorttrack (2017).

Van Waardenburg: ,,We hebben ons onder voorbehoud bij de wereldwielerbond UCI aangemeld. Tot en met 2020 zijn de WK’s BMX vergeven, 2021 is onze eerste kans.’’

Jongetjes van 5 jaar

Papendal richt nu eerst de focus op het Framed Festival en de wereldbekerwedstrijd BMX die op 4, 5 en 6 mei plaatshebben. De wereldkampioenschappen BMX zijn beduidend groter van omvang. Daar komen zeker 3.000 deelnemers op af, schetst Van Waardenburg. ,,Ook jongetjes van 5 jaar oud kunnen wereldkampioen worden. Uiteraard passen wij voor hen de startheuvel van onze baan op Papendal aan.’’

Bron: De Gelderlander

BMX Shop Apeldoorn
Fietscross Vouwtenten
Icycle
De vele mogelijkheden bij Fietscrossnieuws.com
Reageer