Jelle van Gorkum pakt zilver tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro

Jelle van Gorkum heeft het geflikt na alle tegenslagen van de afgelopen jaren heeft hij op het juiste moment weten te pieken. Van Gorkum heeft zojuist de zilveren plak veroverd tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Van Gorkum kwam even iets in het gedrang te zitten maar wist in de tweede bocht toe te slaan en zich verder naar voren te rijden. In de laatste bocht schoof Jelle nog een plaatsje op en wist als tweede over de finish te komen.

Niek Kimmann die ook zeer zeker een kanshebber was voor een medaille kwam gisteren hard ten val en liep hierbij een enkelblessure op. Kimmann zat er in de fianle goed bij en leek af te gaan op een top drie klassering maar helaas viel Niek een aantal plaatsen terug en werd zevende.

Twan van Gendt wist door te stoten naar de halve finales waar hij goede zaken deed en op koers was voor een finale plaats. In de derde en beslissende run kwam Twan net 1 punt tekort waardoor hij niet kon doorstoten de welverdiende finale..

Laura Smulders was in goede vorm en liet zien dat er met haar rekening gehouden moest worden. In haar halve finale wist zei zich ruim te plaatsen voor de finale. In de finale wist Laura een goede start te pakken. Even kwam ze iets in het gedrang te zitten maar Smulders gaf niet op. In een alles of niets poging in de laatste bocht gleed Smulders onderuit en moest zei genoegen nemen met een zevende plaats.

Merle van Benthem had gehoopt op een plaats in de finale maar helaas wist van Benthem zich niet te plaatsen voor de grote finale.

Nederland is maar een klein landje en we mogen trots zijn op deze toppers die Nederland hebben vertegenwoordigt op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Reageer