Fietsende Wereldkampioenen bij pumptrack race in Roosendaal

Fietsende Wereldkampioenen bij pumptrack race in Roosendaal

13 september 2018 Uit Door Fietscross Nieuws
Jeffrey Hoogland, Laura Smulders, Twan van Gendt en Joost Wichman zullen 22 september aanwezig zijn bij de Pump Track World Championship op de pump track in Roosendaal.
Deze grootste pump track ter wereld is recentelijk gerealiseerd door de gemeente Roosendaal i.s.m. Velosolutions en zal het strijdtoneel vormen voor rijders uit allelei verschillende wielerdisciplines (veld, weg, MTB en BMX).
Na spectaculaire kwalificatiewedstrijden in o.a. de Fillipijnen, Canada, Zuid-Afrika, Chili, Schotland en Japan wordt er op 22 september in Roosendaal gestreden om de felbegeerde tickets voor de World Finale op 13 oktober in Arkansas (USA).
Pump Track, wat is dat?
Pump Track is een spectaculaire, snel opkomende, urban sport. Op een geasfalteerd parcours met bulten en bochten (een rollercoaster voor alles op wielen) is het de bedoeling om zonder te trappen zoveel mogelijk snelheid te maken. De snelheid wordt gemaakt door op het juiste moment het lichaamsgewicht te verplaatsen waarbij de snelheid oplopen tot wel 40km/uur. Een perfecte combinatie van timing, kracht en techniek is hierbij bepalend. Duidelijke verschillen in techniek van de rijders uit de verschillende wielerdisciplines is hierbij zichtbaar.
Red Bull Pump Track World Championship race information:
Tijdens de Red Bull Pump Track World Championship mogen alle fietsen meedoen met een wielmaat van 20 inch of groter, daarnaast is de minimumleeftijd om mee te doen 16 jaar.
De wedstrijd bestaat uit een vrije training, gevolgd door een tijd kwalificatie. De 16 snelste rijders uit de tijd kwalificatie, strijden in de dual-eliminatie finales voor de felbegeerde tickets naar de finale in USA.
Het inschrijfgeld is €10 en voorinschrijven kan via de website: www.redbullpumptrackworldchampionship.com
Wedstrijdschema (onder voorbehoud):
09:00 – 11:00  Inschrijving & vrije training
11:15 – 11:30  Rijders briefing
12:00 – 14:00  Tijd kwalificatie runs
14:00 – 14:30  Pauze en demo
14:30 – 14:45  Rijders briefing
15:00 – 17:00  Eliminatie finales
17:00 – 17:15  Prijsuitreiking
Side events:
Naast de officiële Red Bull kwalificatiewedstrijd zal BePumped aanwezig zijn met een modulaire Pump Track, waarop iedereen het pumpen kan proberen.
Tevens zullen er demonstraties gegeven worden.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen met betrekking tot dit evenement? Check dan onze facebook event-pagina: www.facebook.com/events/419954728520207/
We zien u graag op 22 september 2018 in Roosendaal
Adres: WielerExperience Roosendaal, Buijenstraat 14, 4705 RD Roosendaal
BMX Shop Apeldoorn
Fietscross Vouwtenten
Icycle
De vele mogelijkheden bij Fietscrossnieuws.com
Reageer