Dave van der Burg opgenomen in het Nationaal Team

Dave van der Burg opgenomen in het Nationaal Team

7 februari 2017 Uit Door Fietscross Nieuws

Dave van der Burg heeft zich de laatste tijd goed in de kijker gereden en heeft zich inmiddels bij het Nationaal Team gevoegd.

“Dave van der Burg”

Ik ben trots om te mogen vermelden dat ik vanaf dit seizoen uitkom voor het Nederlands Nationaal BMX team onder begeleiding van Bas de Bever.

Dit is een hoogtepunt in mijn BMX carrière die gestart is in 1999. Door de jaren heen ben ik lid geweest van diverse BMX clubs om na een succesvol seizoen in 2012 waarin ik een tweede plaats behaalde op het NK, EK en WK bij de sportklasse 17/24 jaar, uit te mogen komen voor het VERLU BMX Team. Mede dankzij de steun van Jos en Niels Verrijt, de sponsoren en de fijne sfeer in het team heb ik mijzelf kunnen ontwikkelen tot de Elite categorie binnen de sport en heb ik altijd op hun steun kunnen vertrouwen in goede en slechte tijden. Een speciale dank gaat uit naar Alex Geens, Vanessa Verstraeten en Kapsalon Zen-Joy die mij ook persoonlijk begeleid hebben het afgelopen jaar.

Een groot deel van mijn ontwikkeling heb ik te danken aan Martijn Jaspers, die mij na het eerdergenoemde seizoen 2012 een plek aanbood in zijn trainingsgroep. Dit was een ideale mogelijkheid omdat Martijn een aantal Elite rijders begeleidde en uiteraard zelf een Elite rijder was. Wat begon als weekendtraining in de wintermaanden is uitgegroeid tot intensieve dagelijkse training en begeleiding. Mijn successen die ik tot op heden behaald heb zijn zeker het gevolg van zijn steun.

Intussen zijn we met het Nationale Team al twee weken aan het trainen in Californië om later deze maand deel te nemen aan de wedstrijden in Phoenix en Oldsmar. Ik kijk enorm uit naar wat de toekomst gaat brengen met mijn nieuwe teamgenoten en staf. Het is enorm gaaf om de oranje trui met de nationale kleuren te mogen dragen.

Reageer