Alles of niets voor Raymon van der Biezen ‘Ik wil weer bij de top horen, anders kap ik ermee’

Van_der_Biezen_heeft_een_droom

Tijdens de Olympische Spelen van Londen viel hij net buiten de prijzen, dus Raymon van der Biezen ziet Rio als zijn laatste kans. Daar moet het gebeuren, daar moet hij een medaille pakken. Dat wordt zwaar. “Het is nu of nooit.”

Al twee keer was hij actief op de Olympische Spelen, Raymon van der Biezen uit Heesch. Maar de vorm die hem ooit kenmerkte is een tijdje zoek geweest. Vorig jaar stelde hij teleur op het WK, twee maanden geleden brak hij zijn elleboog. “Het was een lelijke val, en dat blijft nog wel even in je hoofd rondspoken.”

A-status
Maar toch ging Van der Biezen door. En met het BMX-seizoen voor de deur is het helder: prestaties zijn noodzakelijk. Immers: zijn A-status bij NOC*NSF staat op de tocht. “Ik moet weer meedoen tussen de wereldtoppers, anders verlies ik die status. En die status is mijn inkomen. Daar leef ik van.”

Het wordt dus een seizoen van alles of niets voor Van der Biezen. “Als ik dit jaar achteruit aan het fietsen ben, dan heb ik ook niks te zoeken op de Spelen. Of ik er dan mee kap? Ja, dan is de kans wel groot dat ik mijn topsportcarrière op een ander zijlijntje moet zetten.”

De Spelen
Maar zover is het nog niet uiteraard. Want de Spelen zijn nog haalbaar, en de kwaliteiten bij Van der Biezen zijn nog niet verdampt. “Ik wil niks minder dan die Spelen. Ik zet alles opzij om mijn droom waar te maken. Het zou top zijn, daar goud pakken, dan weet ik echt niet meer of ik van voor of achter leef.”

Reageer

Geef een reactie