Alise Willoughby en Sylvain Andre winnen ronde 4 UCI Supercross Papendal

Alise Willoughby en Sylvain Andre winnen ronde 4 UCI Supercross Papendal

6 mei 2018 Uit Door Fietscross Nieuws

Ronde 4 van de UCI BMX Supercross was een mooie dag, het was warm en zonnig en de tribunes waren goed gevuld. Niemand wilde iets van dit spektakel missen.

Bij de Elite Woman stonden er maar liefst vier Nedelandse dames in de finale en alle ogen waren natuurlijk gericht op Laura Smulders die op zaterdag de winst wist te pakken.

Smulders kwam in het gedrang te zitten op het eerste stuk door dat Alise Willoughby een erg goede start had. Alise wist de hele wedstrijd op kop te rijden en gaf de koppositie niet meer uit handen en wist de winst te pakken.

Judy Baauw kende ook een goede start en zat er goed bij op een derde positie. Op het laatste stuk deed Judy nog een aanval en wist zeer verdienstelijk als tweede over de finish te komen. De derde plaats was er voor Saya Sakakibara.

Bij de Elite Men stonden ook maar liefst vier Nederlanders aan de start en alle ogen waren gericht op Niek Kimmann die de hele dag al sterk reed van uit baan 8. In de finale wist Joris Harmsen de beste start te pakken en draaide als eerste uit de eerste bocht. Helaas kwam de TVE-Oegema rijder in de laatste bocht ten val en zag hij zijn eerste World Cup overwinning in rook opgaan.

De winst ging uiteindelijk naar de Fransman Sylvain Andre. De tweede plaats was er voor Twan van Gendt en derde werd Dave van der Burg. Beide Nederlanders reden de hele dag al sterk en wisten dit te bekronen met een podiumplaats.

UCI BMX SX World Cup 2018 – Results Round 4:

Men:
1 Sylvain ANDRE (FRA)
2 Twan VAN GENDT (NED)
3 Dave VAN DER BURG (NED)
4 Quillan ISIDORE (GBR)
5 Corben SHARRAH (USA)
6 Niek KIMMANN (NED)
7 Joris HARMSEN (NED)
8 Joris DAUDET (FRA)

Women:
1 Alise WILLOUGHBY (USA)
2 Judy BAAUW (NED)
3 Saya SAKAKIBARA (AUS)
4 Laura SMULDERS (NED)
5 Manon VALENTINO (FRA)
6 Stefany HERNANDEZ (VEN)
7 Ruby HUISMAN (NED)
8 Merle VAN BENTHEM (NED)

BMX Shop Apeldoorn
Fietscross Vouwtenten
Icycle
De vele mogelijkheden bij Fietscrossnieuws.com
Reageer